Sol, vind och vatten

Jag har börjat undra över om det verkligen är London jag hamnat i, den här värmen tyder på allt annat än det. Men jag klagar inte utan ska försöka hinna njuta innan hösten anländer hit med sitt regn och rusk - någonting som med all säkerhet kommer att hända. Några av de varmaste timmarna idag spenderade jag i Hyde Park med ett gäng härliga svenskar, måste förresten säga att jag älskar de stora parkerna här!
Gatan där jag bor ser ut ungefär så här:
Och en solig bild från Marble Arch:

Ikväll har jag jobbat, tack och lov fungerar air conditionen fint i affären.

¡Hola!

Nu var det massor med dagar sen jag skrev och inte mindre än fyra veckor jag kom hit. Jag lever i alla fall och tiden går väldigt fort. Tvättar min första tvätt nu, kände att det kanske var på tiden, även om jag är lite skeptisk till att ha tvättmaskinen bredvid ugnen, det gäller att välja rätt lucka. Ikväll är jag ledig och tänkte gå på Ung i London, resten av dagen har jag inga planer inför, eller jag ska se serier och dricka te. Först ska jag dock klura ut en bra lösning till hur jag ska hänga tvätten också!

Back again

Jag erkänner att jag inte är bäst i världen på att komma ihåg att blogga, även om det känns som att jag gör det ofta. Men det kanske beror på att jag har börjat tänka ihop blogginlägg för mig själv. Jag liksom tänker ihop en text i huvudet och sen känns det som att jag har skrivit ner den, låter sjukt och det är det kanske också. Skulle man kunna följa den bloggen skulle man aldrig få sluta läsa kan jag lova.
Idag har jag fixat ett bankmöte till imorgon, kände att det kanske var på tiden! I samma veva köpte jag lite mat och ett nagellack. För övrigt har dagen endast bestått av sömn och Ensam mamma söker. Har kommit på att man kan göra havregrynsgröt i mikron, kanske ingen världsnyhet eller så, men för mig är det något fantastiskt bra.
Förresten mamma så lever jag i dina gamla jeans, love it! Något annat som känns bra är att jag från imorgon och två veckor framåt får ha rummet för mig själv då min rumänska kompanjon ska göra ett hembesök.

Blått och gult

Så, gårdagsnatten var väldigt lyckad. Den spenderades i Covent Garden tillsammans med ett gäng härliga svenskar och danskor, inga klagomål faktiskt! Lyckades ta mig tillbaka till mitt lilla krypin med buss också, inte för att det överhuvudtaget funnits några tvivel på att det skulle kunna gå annat än galant.
Den här dagen har inte varit så dålig den heller. Jag och Denise gjorde en trip till IKEA för att få känna på lite Sverige-känsla. Det resulterade i ett paket knäckebröd och ballerina för min del! Och en kanelbulle of course.
På väg hem tog jag en sväng till jobbet för att kika på mitt schema, var inte brist på shoppingsugna människor - snarare på luft. Hursomhelst såg schemat bara bra ut och jag var tacksam över att inte behöva spendera kvällen i folkvimlet. Hade dock lite svårt att slita mig från KIKOs butik, tror bilden kan förklara varför.

Ett, tre, tolv

Helg. Ledig. Underbart.

Igår hann jag med en supertrevlig dag på Oxford Street med Kim, en svensk au-pairtjej. Jobbet senare på kvällen gick bara fint, fick dock dra över en halvtimme - vilket tog slut på alla krafter i mig och tillät mig att ta sovmorgon tills nu. Vad det blir av resten av dagen är det ingen som vet, just nu känns det rätt lockande att bara fixa hem lite Supernatural (perfekt att se här när man alltid är omgiven av andra levande människor) och i stort sätt bara sova vidare!
Mamma, du hade beställt en bild som kommer nu. Annars är det ju lättare att komma hit och kika, roligare åtminstone.
Och sen har man en såndär apparat med headset som man ska prata i, typ för att beställa saker från lagret. Eller om man bara vill se viktig ut, fungerar också rätt bra.

Yesterdays

Länge sen sist, har inte hänt så där supermycket men har ändå knappt haft tid att andas ut . Jobbat långa pass fredag till måndag med att fixa i ordning allt "on the shop floor" och "in the stockroom". Igår var det öppningsdags och jag kan lova att det att det har varit gott om londonbor i omlopp där inne. Det är mycket man ska lära sig, både när det gäller hur man på bästa sätt ska hjälpa en skrikande mamma med ett gråtande barn och hur man så snabbt som möjligt ska vika en tröjhög (samma hög som tio sekunder tidigare låg där så perfekt och fint "folded") med perfekta mått och kanter. Vissa stunder känns det meningslöst och andra stunder känns det kul. Tur man har bra kollegor, helt klart godkänt ger jag dem än så länge!
Tidigare idag har jag träffat ett gäng andra svenskar som också tagit sig hit nu i höst, au-pair verkar vara den allra vanligaste sysselsättningen. Faktiskt känner jag lite avundsjuka (latheten talar) eftersom de får bra mat, eget rum, rätt få arbetstimmar och ändå lite pengar över till nöjen! Men, ja det fick dock en hel del men att lägga till. Hursom, vi fikade i Green Park och vandrade sedan runt i närheten, var rätt så skönt att träffa lite svenskar på något vis.
Maja Andersson, här är en bild helt och hållet tillägnad dig. Se och njut - där har du baren mellan Pandorna!



Parad vid Green Park till Buckingham Palace.
Ska jag vara riktigt ärlig fick den bilden bara vara med för att jag på ett snyggt sätt ska kunna lämna över till nästa bild - har nämligen insett att här helt saknas bilder på Mr Störst Bäst och Vackrast (bäst och vackrast i alla fall) som jag saknar massor!
Måste kanske tillägga att det inte bara är de med fyra ben, man och svans jag saknar från hemmet.

Believe it or not

Nog visste jag att man kan känna sig helt slut, färdig och dödstrött efter en tuff arbetsvecka, men efter en dag? Jobbat från morgon till kväll med att ta emot kartonger, packa upp, sortera och prismärka allt. Efter dagen var avklarad började jag gå "hemåt", jag hade helt enkelt inte ork att tänka ut vilken buss jag skulle ta. Kvällspromenaden blev dock inte allt för lång innan rädslan för att bli överfallen tog över och jag sprang till närmaste busshållplats.
Ska räkna blåmärken imorgon, om jag tar mig ur sängen vill säga. Men det måste jag eftersom vi kör igång klockan 8 imorgon igen. Dagen har ändå varit rätt rolig, tro det eller ej. Shoppingcentret kommer bli grymt, men det är fortfarande en del att göra där innan den 13:e.
Vi måste (kan ju låtsas att jag tycker det är något negativt, även fast jag egentligen älskar det) bära ett "butikskort" för att få passera genom den provisoriska ingången till Westfield.

These streets

Puh, mina fötter gör ont efter eftermiddagens statsvandring. Har varit på Inditex Recruitment Center i Piccadilly Circus och skrivit på kontraktet för jobbet på Zara - 20 timmar i veckan i tre månader är det som gäller, som det ser ut nu. Helt knäppt hur mycket människor som var ute, blev helt svettig bara av att se på trängseln. Blev inte bättre av att jag kom på att jag behövde gå in på Primark för att köpa en svart tröja inför morgondagen, är det någonstans i London man helst inte ska befinna sig efter klockan 5 så är det nog i den affären. Lyckades hursomhelst ta mig ut ur butiken med både ny tröja och ett par tofflor.
Igår kväll tog jag mig utan några större tidsmarginaler till Svenska kyrkans säsongspremiär av "Ung i London". Roligt, bra och inte alls så farligt, var faktiskt rätt många ungdomar där. Vi träffades i kyrkan för "mingel" och information om hösten. Avslutade träffen på den sveska krogen över gatan, väldigt lyckad kväll måste jag säga! Hoppas mitt schema tillåter mig att gå på fler träffar under hösten, borde väl inte vara helt omöjligt.
Dags att krypa i säng, 06.30 imorgon är det dags för "introduction" för alla som ska jobba på Westfield. Den riktiga arbetsdagen börjar sedan klockan 9.00!

Ugglor i mossen

Lång sovmorgon - en bra start på dagen alltså. Begav mig sedan mot centrum för att inhandla schampo, balsam, dushcreme, bodylotion samt sådant mer åt det matiga hållet. Måste säga att jag har väldigt bra smak när det gäller duschgrejer, och även om jag inte fick tag på Sunsilk och LdB är jag nöjd med resultatet!
Någonting jag fastnat ordentligt för är ugglesmycken (någonting som Majita har introducerat mig till) och jag var bara tvungen att visa ett halsband som jag hittade förra veckan. Blev dock inget uggleköp eftersom storleken, eller rättare sagt tyngden, gjorde mig lite oroad över hur länge jag skulle orka bära det innan nackmusklerna säger ifrån.

Goodbye, hello

I morse åt jag min sista frukost på vandrarhemmet (vitt bröd med marmelad), packade väskorna och begav mig till tunnelbanan. Från en sida av London till en annan lyckades jag förflytta mig med den stora blå väskan.

Efter att ha fyllt alla galgar i garderoben med kläder slog jag och min rumänska rumskompis följe till affären och jag inhandlade både makaroner, ägg, äpplen och morötter. Fick veta att det här området är bra om man vill sova, inte om man vill att det ska hända saker. Jag känner mig rätt nöjd med det utlåtandet eftersom jag tror att det händer nog med saker på andra ställen i London. Efter handlingen gick jag tillbaks till rummet och målade naglarna, det behövdes.
Höll nästan på att glömma, mammas sista minuten idé om ett extra örngott har kommit till användning. Dock inte till en till kudde utan eftersom kuddarna är så långa här att det krävs två örngott för att täcka dem. Måste inhandla ett "brittiskt" och även ett par inomhustofflor snart.

Plaistow station

Måste börja med att säga att jag SKA fixa designen på denna här sidan någon gång i framtiden, när och hur vet ingen, men det kommer. Bildtorkan varar inte för evigt den heller, believe me. Varit och lämnat hälften av mina tillhörigheter i Stratford och uthämtat nycklar till lägenheten. Mötte mycket underliga människor på vägen, ibland kan man ju undra vad det var som gick fel. Den stora hemska väskan har jag sparat till imorgon, tur att händerna fått vila en vecka sedan senast jag var tvungen att släpa på den genom halva London! Nu sitter jag och myser sista kvällen i sängen på vandrarhemmet, utanför rummet är det en kille som sjunger och spelar gitarr så bra att jag överväger att stanna här en dag till (valet av låtar gå INTE direkt heller att klaga på). Shit, får rysningar, måste gå ut och kika vem det är.

Landing in London

Den här dagen har inte börjat allt för tokigt! Kollade på rummet i Stratford och jag gav det godkänt, så det blir "flytt" ikväll och imorgon. Rummet delas med en annan tjej och lägenheten med ytterligare tre, spännande att se hur det går, men är nog inte för evigt... Jag har ringt tjejen på Inditex "Recruitment Centre" som en tok hela dagen, för att tacka ja till jobbet på Zara, utan resultat. Höll på att få nervsammanbrott (samt bita sönder läppen) eftersom jag fick för mig att dom skulle ge jobbet till någon annan. Tillslut fick jag prata med en annan som jobbar där (samma kille som höll i gruppintervjun i torsdags) och vips så var problemet löst! På torsdag skriver jag på papper och på fredag är det dags att sätta igång att jobba. Ska vara med ända från start i butiken eftersom den ska finnas i shoppingcentret Westfield, vilket visst ska vara Europas största. NICE.

Let it rain

Idag kom regnet. Dagen började i och för sig med sol, men det gjorde bara att jag lämnade både paraply och bra kläder på rummet, men överlevde utan större problem. Efter att ha gått runt i affärerna längs Oxford Street började jag undra om det verkligen var en bra idé att jag skulle fylla väskan med kläder redan i Sverige... Men, förnuftig som jag är kom jag fram till att det nog var en mycket god idé eftersom jag numera har en vardag full av utgifter som det redan är. Resten av dagen har jag spenderat på tunnelbanan och bussar. Visst är det konstigt att det inte alls känns så farligt att sitta en halvtimme på tunnelbanan och sen en timme på buss, när jag i Sverige inte så gärna hade gått med på det.
Vilken tråkig dag det här måste ha varit ser jag nu... En lite underlig grej som hänt var när jag kommit tillbaka från min lilla utflykt och lagt mig för en vilopaus på sängen. En av tjejerna jag delar rum med nu jobbar här (tror iaf att det är hon, ganska säker) och då kommer det in en annan som jobbar här och säger att "There was someone who clamed that she was Mimmi and walked to the stairs, but that wasn't her. That is, Hi Mimmi! So we have an intruder at the hostel..!" Något sådant var det tror jag, mycket skumt i alla fall. Jag kanske hörde i syne. Blir bara ännu skummare nu när jag tänker på det, tänk om någon stalkar mig?
Ska kika på ett rum i Stratford imorgon, det ligger vid Plaistow och jag HOPPAS att det duger så jag äntligen kan få slippa gå till receptionen och säga "one more night, please"...

out of my mind

Ibland är det nog inte så hälsosamt att ha en hjärna, den får en ju bara att tänka för mycket. Kanske fungerar det bättre att skriva lite istället. Idag har Lillamor åkt hem till Sverige, mig lämnade hon kvar även om det var ett sorgligt adjö. Frågan är hur jag ska klara mig utan hennes kloka, och inte fullt lika kloka, råd. Det har väl börjat rätt bra i alla fall. Provjobbade på en bar i centrala London idag och antingen får jag besked ikväll eller så ska jag provjobba måndagkväll också. På bussen tillbaka till vandrarhemmet (tunnelbanan går inte hit i helgen, yeeees) gick min hjärna på högvarv och tillslut kom jag fram till att jag ska tacka nej till det jobbet hursomhelst. Kan ju verka mycket dumt eftersom det var just ett barjobb i centrum jag ville ha när jag åkte till London, men känslan nu säger att just den baren inte var något för mig. Istället tackar jag nog ja till ett deltidsjobb på Zaras barnavdelning i Stratford! Fick nämligen ett roligt telefonsamtal igår då jag fick veta att min intervju hade varit "successful" och att jag får börja jobba på fredag!!! Hoppas att jag så snart som möjligt kan hitta ett boende (ett litet hörn i ett rum, mest troligt) i närheten och packa väskorna (och ännu bättre - packa UPP dom).
Hm, jag tror faktiskt att det känns lite mer rensat i hjärnan nu, vilket behövs om jag ska kunna få sova ordentligt och bli av med den här hemska förkylningen... Har förresten bytt rum och jag tror att det är lite mindre fuktigt här OCH det finns interneeeeeet, sen bor det faktiskt 20 stycken färre här också (sådeså Lillemor).
Och till alla er som saknar Starbucks i hemma i Sverige säger jag bara: drick det goda kranvattnet och NJUT!

Primark

Sådärja, då har vi löst biten med Lillemors tomma väska också! Blev visst lite köp för mig också, skinnjacka, tygskor, hårsnoddar och nagelfilar närmare bestämt. Bara bra köp faktiskt. Men det är nog svårt att göra dåliga köp i den affären. Sen blev det hela bara ännu bättre när jag bara behövde betala 10 pund för jackan! Skulle typ kunna åka hem till Sverige och leva på det köpet.
På väg till tunnelbanan såg vi en annan härlig syn - FOREVER 21. Tydligen har de just öppnat i London och det uppskattas. Skönt att mysa ner sig i soffan på vandrarhemmet med Lillemor, chips och Bachelor Pad en stund, men nu börjar det vara dags att röra oss utåt igen för en sista kväll tillsammans...

A long walk in Green Park

Jaha, då var det fredag och alltså sista dagen Lillemor tänkt stanna och hålla mig sällskap (se till att det blir lite ordning och reda). Torsdagen började med frukost på vandrarhemmet No.8, sedan begav vi oss till Piccadilly Circus för att lämna mig på en gruppintervju för Zara i London. Det visade sig vara så många som 30-40 ungdomar som hade letat sig dit och jag kände mig aningen efter i kunskapsnivån när det kommer till mode och klädesmärken. På något vis lyckades jag ändå ta mig igenom intervjun utan att skämma ut mig helt och hållet. Hittade Lillemor sittandes i en park (vi hade nog kommit överens om det var där jag skulle hämta henne) och vi satt oss för att ta en glass i skuggan för att få en paus från den strålande solen (!). Resten av dagen flängde vi mest fram och tillbaks mellan Dollis Hill, zon 3, och centrum för en till intervju på Zara samt två på en bar. Kan meddela att numera är jag expert när det kommer till vilka färger och stilar som gäller i höst (åtminstone så tror tjejen på Zara det). Resultatet blev två mycket trötta tjejer och en testdag på baren imorgon, men mer om det senare.
Något jag börjat fundera över är vad man bäst skulle kalla min säng för - förvaringsutrymme eller sovplats? Har tyvärr ingen bild att visa, kanske lika bra det förresten, men kan intyga att jag inte har många centimetrar till mig själv över eftersom jag tömt ut halva min packning där. Men det behöver jag ju inte bekymra mig mer över för än ikväll, det börjar vara dags att packa ihop datorn och sticka ut på stan ett tag för att se till att Lillemors väska inte behöver vara lika tom som när vi kom hit.
Chears

RSS 2.0