Underground river

Nu ar biljetterna fran Palawan bokade och klara, pa mandag aker vi till Bohol som formodligen blir var sista destination har i Filippinerna. 

Resan fran El Nido Sabang var lang och kranglig, lite som det ska vara med lokalbuss i Asien. Resan som skulle ta 5 timmar tog istallet 9 pa grund av dackbyte och lite andra sma reparationer som blev nodvandiga under resan. Nar det sedan var dags att byta till den van som skulle ta oss sista biten till Sabang visade det sig att den sista hade gatt for dagen och vi blev tvugna att ta en dyr tricykel, vilket hade kants nagot lattare om vi inte hade gatt med pa att dela den med en korian som var skrammande lik Ove i Solsidan. Hursomhelst kom vi tillslut fram till Sabang och hittade ett hotell. I narheten av Sabang finns the underground river och sjalvklart tog vi oss dit for en battur i grottan, haftigt. Bra dag som avslutades med en bra kvall tillsammans med nagra australiensare.

Idag blev det en tidig morgon for att ta oss vidare till Puerto Princesa. Vi borjade med att forlangs vara visum, vilket verkligen blev i sista minuten eftersom det gar ut imorgon. 

Forresten sa har vi tappat den ena kameran och med den bilderna fran sista tiden i Shanghai och hela Boracay. Usch! Men, lite sant far man val rakna med ocksa. Lagger upp en harlig bild som togs mellan tva dyk i Coron forra veckan.

Oppet vatten

Efter atta timmar pa bat ar vi nu framme i El Nido pa Palawan. Ute pa vattnet aker man forbi massvis av oar och strander som ser galet harliga ut - och den spegenblanka, blaa vattenytan gor det inte samre. Insag forovrigt annu an gang att det ar valdigt latt att branna sig ute pa vattnet, och det kommer jag formodligen fa inse fler ganger.

Nu har vi lyckats hitta ett ledigt hotellrum for inatt och ska vi ut och se vad staden har att erbjuda en fredagskvall!

Coron Town

Onsdag den 18:e januari: Sol, battur och vrakdykning - kan inte klaga pa den har dagen.

Sa grymt bra dagar vi har haft pa Busuanga. Solen lyser mer an man kan begara och anda gommer vi oss hellre under vattenytan. Vi har tagit en Open Water Course i dykning, idag avslutade vi med vrakdykning - sa galet haftigt! Nu aterstar bara ett teoritest imorgon och sedan ska vi nog borja rora oss vidare genom Palawan. Mer uppdateringar kommer nar internet inte brakar sa mycket som det gor nu...

Nya destinationer

Idag packade vi vara vaskor och sa hejda till Boracay och manniskorna dar, aven om jag kommer sakna allt sa kanns det skont att komma ivag igen. Vi sitter nu i staden Kalibo och invantar ratt tid att aka till flygplatsen dar vi ska spendera natten innan flyget mot Manila gar. Fran Manila aker vi sedan direkt vidare till Busuanga dar vi har ett rum bokat i Coron town.

Som utlovat har nu en del av bilderna lyckats foras over till datorn, tyvarr bara bilder fran Kina an sa langa. Vi har faktiskt varit ratt daliga pa att ta bilder i Philippinerna maste jag erkanna, men det beror framst pa en kranglande kamera och brist pa fungerande adaptrar. Forhoppningsvis ska det problemet inte finnas fran och med idag eftersom Diana inforskaffat en kamera! Oj, ja det jag ville komma till var att jag inte kan lagga upp nagon bild med dagens datum pa... Men ett genomgande tema under den var resa har varit att vi varit ett minst lika hett fotomotiv som sevardheterna bland de overiga besokarna vilket resulterat i manga roliga bilder, som denna "fighting pose-bilden" utanfor Pearl Tower i Shanghai.

Roda pirater och rosa ryssar

Sitter och surplar pa en bana shake efter massage pa stranden. Ja, det ar precis sa bra som det later! Nu har vi varit pa Boracay i fem dagar och vi ar fortfarande blekast pa on, forutom vara roda axlar. Eller som de sa pa hotellet idag "Nice color, you're turning pink".


Borde val egentligen ha miljoner grejer att skriva om, men det star faktiskt mest bara stilla i hjarnan just nu, hursomhelst har vi det grymt bra och det ar val det viktigaste? Lite kortfattat umgas vi med pirater och alla andra mojliga sortest manniskor under vara vakna timmar och sover som stockar nar vi lagger oss. Planen ar att snarast ladda over bilderna vi har till datorn och da kan det forhoppningsvis dyka upp lite roligare inlagg, det blir som sa mycket enklare da. Pa lordag aker vi vidare till on Busuanga, hur lange vi blir dar aterstar att se!

Varme utan solsken

Det bara en dag i Manila, vi hann inte mer an landa innan vi kande att det var stranden som lockade mest till att borja med. Befinner mig nu i Boracay, det mest turistiga stallet i Filippinerna med langa vita strandstrander, Starbucks alldeles vid strandkanten och liv hela natten. Perfekt stalle att vila upp sig pa i nagra dagar, hade bara onskat att solen varit pa var sida... Men det vander val och hursomhelst - det kanns grymt bra att vara har! Idag har vi akt till en annan strand och testat de stora vagorna, nu ar det snart dags for middag. Forhoppningsvis blir det en lang snorklingstur imorgon. Vi ska nog ocksa planera lite battre in for nasta stalle vi ska till, for mycket vila ar ju inte heller bra!


RSS 2.0